Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 16 januari 2011

Magali Cunico


På Galleri Lilith Waltenberg befinner sig nu och fram till den 12 februari åtta nya verk av Magali Cunico som gick ut Konsthögskolan i Malmö 2008 samt stod för den första utställningen när galleriet öppnade i april samma år.

Den nya utställningen heter Istället talade vi om sprickor i väggen och vindrörelser och är den andra och avslutande delen där scenografi, (teater)rum och det sceniska står i centrum, men där även hänvisningar till den illusoriska filmvärlden är närvarande.

Med miljöer hämtade från besök i Sverige och Tyskland formar Cunico en bildvärld som befinner sig i övergångslandet mellan verklighet och minnen,  synbart och dolt, på och bakom scenen.


Detta kan få allmänt existentiella dimensioner och förtecken
men når även mer laddat politiska nivåer när gamla och numera kulturskyddade filmkulisser från f d DDR blir till föremål för hennes bearbetning.

 Huvudsakligen består utställningen av målningar, men i galleriets inre rum finns även två installationer där belysningen blir en mer aktiv del av verken: Melancholic Resistance, ett skuggspel med svärmare som drömskt flyger bakom duken; ett annat där texten Kom, ett ord, kom genom natten blir till en projektion mot den bakomliggande väggen och därmed får en dubbel framträdandeform — besläktad med de verktitlar skrivna direkt på galleriväggen som finns till målningarna.


Cunicos verk har en spännande relation mellan precist detaljerat måleri
och en flytande betydelsedimension som leder till ett högst aktivt seende och ett behov av att återvända till utställningen för att upptäcka ytterligare aspekter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar