Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

måndag 31 januari 2011

Magnus Wallin


© Magnus Wallin
 På Elastic Gallery i Malmö visas nu Magnus Wallins senaste videoverk Elements, en monokrom virvlande dödsdans genom molnen, fylld av skelettdelar och torson på väg till — ja, vad?

© Magnus Wallin
Är det till den definitiva undergången eller ser vi en paradoxal utopisk flykt till en tillvaro bortom vår dödsbringande värld, något som kanske antyds av den glupska omfamning vi ser ett par ägna sig åt — uppenbarligen en man och en kvinna, men utan yttre kroppsdelar och underkroppar blir det möjligen kärleksfulla även till en rovdjurskram.

© Magnus Wallin
I galleriet finns även ett par andra verk där Wallins centrala motiv och konstnärliga konstruktionsmaterial alltsedan genombrottet med videon Exit 1997, kroppen och dess påtagligt fysiska beståndsdelar, framträder.

foto © Terje Östling

På den ena kortväggen finns tre människoskallar uppsatta, genomborrade av olika geometriska former (kulturella undersökningssätt?) och som verk kallad Method

och på långväggen bredvid finns Anthropoid, bestående av tre blodfullt lackerade MDF-skivor, men med organiska blad infogade som knappt synliga element.

© Magnus Wallin
Missa inte heller den lilla shamanistiska trumman uppsatt på en annan vägg, innehållande ett utspänt stycke människohud.









Människan som instrument att använda sig av, men också att undersöka och genomborra — en osentimental livssyn som kanske också bär på en klarsyn som kan ge oss andra handlingsalternativ än att i panik virvla till vår säkerställda död.

foto © Terje Östling

Utställningen pågår till den 12 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar