Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

tisdag 7 augusti 2012

Caesar, Colan, Mirow och Junert


På galleri Engleson i Skanörs hamn samsas just nu fyra konstnärer i en gemensam utställning, kvinnor som arbetar med olika tekniker och material men som på ett (i bästa mening) lekfullt sätt förstärker varandras verk.

 









Den som omedelbart slår an tonen är Camilla Caesar, som med sina fantasifulla oljemålningar med djurmotiv får betraktaren att genast vilja ha några fiskar, åsnor, fåglar eller giraffer på hemmets väggar. 

Eller varför inte som glädjefyllda ögonblick på offentliga institutioner?

 









 










Pia Colans lampor skulle också passa in i denna senare miljö, utformade som de är i en stil som närmast för tankarna till fantastiska hattar. 

Luft, flärd och färg förenade i en spirituell dans.



 




I detta kan även Lena Mirows assemblage smälta in. Kombinationer av konstfulla bruksföremål (om man nu klarar av linnen som inte skyler) och väggutsmyckningar i en härligt sensuell blandning av oväntade materialmöten och smakfulla färgblandningar präglar Mirows bidrag.

 




Och leder över till Carin Junerts mer dämpade akryler och fotokonst, inte så omedelbart anslående som de andra konstnärernas bidrag, men i samspel med dessas verk med en ton som i sina färgvalörer, motiv och anknytning till ett mer klassiskt måleri förankrar samutställningen i en väletablerad konstvärld.

Pia Colan, Carin Junert och Camilla Caesar

Sammantaget en kul utställning i en ny konsthall.

Utställningen pågår till och med den 16 augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar