Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

måndag 6 augusti 2012

Niklas Asker


Niklas Asker har tidigare mest gjort sig känd som serietecknare och illustratör, men har under de senaste åren även haft flera utställningar av sitt oljemåleri, i våras deltog han också på Liljevalchs vårsalong.

 





På Rönnquist & Rönnquist i Malmö visade han för ett tag sedan upp bilder som inspirerats av litterära texter och några av dessa finns även med när han nu presenterar sitt arbete på Falsterbo konsthall.

 



Konsthallen rymmer inte alltför många verk, men de tre rummen ger Asker möjlighet att visa en del av sin bredd som konstnär.





 Ibland kan jag tycka att bilderna blir alltför överlastade av detaljer så att, även om det kan vara kul att allteftersom upptäcka detaljer man inte såg med en gång, man känner att man som betraktare behöver vara gåtlösare för att förstå varför de olika figurerna och situationerna finns med i bilderna.



Men när han håller sig till mer sparsmakade kompositioner blir resultatet bättre, då framträder tydligare de stämningar som han är bra på att gestalta och de berättelser som antyds.



Utställningen pågår till och med den 19 augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar