Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

måndag 3 december 2012

Julutställning på No White Walls 43


Relativt nyöppnade galleriet No White Walls 43 i Malmö presenterar på sin julutställning en intressant variation av konstnärer. Fyra av dem står för huvuddelen av verken, även om det också finns några tavlor av konstnärer som var med under invigningsutställningen på gallerinatten i september.



Johannes Wessmark visar upp en slående teknisk skicklighet i sina fotorealistiska bilder. Han har under lång tid arbetat som reklamillustratör varifrån man får anta att han hämtat sin konstnärliga profil. 

Nyligen släpptes även en bok som förutom att reproducera en hel del av hans bilder även låter honom beskriva tekniken bakom.







Kjell A Nilsson har länge jobbat med grafisk design och hans tavlor präglas av en blandning av tekniker: akrylmålning, collage, urrivna tidningstexter. Allt har en förbindelse med Kjells liv och historia, med syfte att också stimulera betraktarens minnen av sin egen historia. Bäst är de mindre tavlorna där grundfärgen inte blir så överväldigande och detaljerna inte så överflödande.

Marie Bergman visar å sin sida upp tuschteckningar som inte är begränsade av realistiska ambitioner utan högst fantasifulla. Inte minst träden som kramar varandra, inspirerade av Maries pappa som berättade för henne om hur träden lever och pratar med varandra. Men allra bäst är flickan med ett hår som en hel skog, kallad Disträ.

Trä böjt till magiska former är Pontus Ikanders material. Dekorativa men även mystiska i sina naturnära men ändå konstfärdigt utförda former sätter de fantasin i rörelse. Eftersom Pontus började med graffiti som konstnärligt uttryck finns de snirklande bokstavsformerna med som en inspiration, men utifrån det också en spännande relation mellan naturformen och stadsuttrycket. 

 





Pontus kommer även i ett flerårigt projekt att bidra med en utomhusskulptur till MKB:s kollektivhusbygge på Lantmannagatan.



I galleriet finns också några foton från modevärlden, tagna av Linus Morales med en enkel Polaroidkamera, samt Tor Hedendahls mer popkonst- och reklampräglade tavlor i olika blandtekniker, även dessa värda en titt.


Utställningen varar till och med den 22 december.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar