Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

onsdag 12 december 2012

Malmö stads miljöpriser 2012

Igår delades Malmö stads miljöpriser ut, tre till antalet. Så här löd motiveringarna:


"MoveByBike Europe Handelsbolag tilldelas Malmö stads miljöpris 2012 för att de som Malmös, och kanske Sveriges, grönaste åkeri erbjuder miljövänliga och citysmarta transporter. Med cykel och specialtillverkade vagnar hämtar och lämnar de gods på upp till 300 kg alt. 3 kubikmeter – helt utan avgaser, buller och andra föroreningar. De kommer lätt och smidigt fram i stadsmiljö och lastning och lossning kan ske på platser som är mycket svåra att komma åt med bil eller lastbil.


 



Simon Giles tilldelas Malmö stads lilla Miljöpris 2012 för ett engagerat och målmedvetet hållbarhetsarbete inom området mat, miljö och barn. Simon Giles är en inspirerande pionjär som i många år arbetat för en ekologisk och hälsofrämjande förskola. Han binder samman matlagning, pedagogik och utemiljö i ett helhetstänkande där allt hänger ihop.

 


Per Håkansson tilldelas Malmö stads miljöpris hedersomnämnande 2012 för ett mångårigt miljö- och hållbarhetsarbete. Per Håkansson var en av de första i Sverige som introducerade begreppet miljöteologi inom Svenska kyrkan. Hans starka engagemang i miljö- och hållbarhetsfrågor har bl.a. lett fram till att Kirsebergs församling dels blivit den första Fairtradediplomerade församlingen i Malmö dels blivit miljödiplomerad enligt Kyrkans miljödiplomering för en Hållbar utveckling, fas III. Per Håkansson har också inspirerat övriga församlingar i Malmö att arbeta med frågor om miljö och hållbar utveckling samt tagit initiativet till en miljöpolicy för hela Svenska kyrkan i Malmö."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar