Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

fredag 7 december 2012

Tusen serier

Seriefrämjandets har sedan ett par år ett projekt kallat "Tusen serier" där man lyfter fram de serier som skapas i länder och kulturer som oftast inte uppmärksammas i de här sammanhangen.

I eftermiddags inleddes en tvådagars-presentation av "Drawing for Life", i sig ett eget projekt med ungdomar från Kosovo kring hållbar utveckling och miljöfrågor, stött bland annat av Svenska institutet och Global Action Plan, en organisation som sedan ett par decennier arbetar för förändringar i hur vi agerar hemma, i skolan och på arbetsplatser i frågor som rör miljön och den framtida överlevnaden. 

Överlevnad har också stått i centrum i dessa ungdomars livshistoria eftersom många av dem drabbades av effekterna av kriget på Balkan under 1990-talet. Bland annat genom att se på livsresan med hjälp av Joseph Campbells bok The Hero with a Thousand Faces (som också var inspirationen bakom fenomenet Star Wars) har man arbetat fram serier med hjältefigurer som bidrar till att jorden blir ett hälsosammare ställe att leva på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar