Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

lördag 28 januari 2012

Kungshögarna i Oxie

Ett besök på Kungshögarna i Oxie idag gav dessa bilder.





söndag 22 januari 2012

Cirkus på Entré

Sista söndagen med cirkusföreställning på Entré i Malmö, med blötsnön fallande utanför och en inte så entusiastisk publik av barn och deras föräldrar — lättare kunde det ha varit för Cirkus Villekulla.








Och ärligt talat var det väl inte så upphetsande nummer som visades under den halvtimme föreställningen varade på gatuplanet till köpcentrat.



















Även om det blev lite vassare mot slutet.

Weegee

Den judisk-österrikiske fotojournalisten Arthur (ursprungligen Usher) Fellig blev under artistnamnet Weege den moderna kriminaljournalistikens fotoikon.

Hans bilder från brottets New York har präglat all efterföljande fotografisk skildring av gatans brutalitet. Inte bara offren utan minst lika mycket den publik som samlades kring brottsplatsen blev föremål för Weegees blixtfoton, en företeelse som bidragit till att hålla hans namn aktuellt i fotokretsar eftersom man här har en ögonblicksgestaltning av den moderna offentlighetens mediala karaktär: är du i bilden är du någon.















Arthur Fellig fick sitt artistnamn från hans magiska förmåga att dyka upp på en brottsplats alldeles efter dådet, som om han hade fått informationen från ett Ouija-bräde.











Två utställningar pågår nu i New York om denne betydelsefulle fotograf, se artikel i The New York Times här.