Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 24 november 2013

Ola Nilsson


Ola Nilssons utställning på Galleri 21 i Malmö, med den långa titeln Space orgaized by men to be used for a purpose unknown,  är en till synes simpel isärtagning av ett antal föremål — men bakom detta finns en intrikat undersökning av minne och identitetskonstruktion.

 











Nilsson har redan tidigare arbetat med den psykoanalytiska processen där tystnad och icke-svar i isärtagandet av fastlåsta objektbindningar är en viktig del. 



Nilssons dekonstruktion av vardagliga föremål blir på motsvarande sätt en väg till att komma innanför de vanliga konstruktionerna av identitet — allt baserat på grundidén att försöka förstå en äldre manlig släktings existens.

 







En banduppspelning i galleriets inre rum formar ytterligare ett element till denna aldrig färdiga eller definitiva förståelsekonstruktion, liksom en videoinstallation i galleriets tredje rum.

Som en förstärkning av metainslaget har Nilsson även tillfogat den långa ansökan om medel för konstnärligt utvecklingsarbetet han gjorde (pengar han aldrig fick) som en del av utställningen, elegant sammanfogad med föremålen.


Utställningen varar till och med den 1 december.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar