Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

tisdag 17 december 2013

Vinterfest på Seved

Under eftermiddagen var det Vinterfest i området Seved i Malmö. Plågat för några år sedan av en stökighet och kriminalitet som fick många att fly området har det under de senaste par åren satsats från de sociala myndigheterna och det kommunala bostadsbolaget MKB på olika projekt för att göra kvarteren kring Sevedsplan till en plats dit även de som inte är unga halv- eller helkriminella män villiga att söka sig till.











Vinterfesten är en del av denna samverkan och bestod av musik, försäljning, åktur med häst och vagn samt närmare kvällen även juldanser.


























Malmö museer har även en fotodokumentationsprojekt under detta och nästa år som ska bidra till att sätta Seved och dess innevånare på kartan i en positiv mening.

Första presentationen, i lokalen kallad @Seved, skedde under eftermiddagens vinterfest genom att museets egen fotograf Andreas Nilsson visade en del av de porträtt han tagit på människor som bor eller rör sig i kvarteren.















Senare kommer även de lokalt baserade Seveds-fotograferna att visa sina bilder, vilket utlovar en intressant breddning av motiven till att också visa de aktiviteter som nu gjort området till en, enligt många av de boende, trivsam del av Malmö.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar