Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

måndag 24 mars 2014

Fotoutställningen "Utvisad" på galleri ©Seved


På det nyöppnade galleriet ©Seved i Malmö visas nu den tredje utställningen om människor och företeelser på området, Matso Pamucinas Utvisad.


Den handlar om Abdelatif Mohamed som för fyra år sedan kom till Sverige på flykt från Somalia efter att hans far och bror dödats. Han har redan ett par gånger fått reda på att han ska utvisas, men eftersom läget i Somalia är allt annat än tryggt har han ännu inte skickats iväg.

Hans tillvaro är därför väldigt osäker och Pamucina har fotograferat honom i hans vardag, i tillfälliga övernattningar hos vänner men också i det som betyder mest för honom: träningen för att bli en ännu bättre långdistanslöpare.

 
Löpningen är hans allt och Pamucinas bilder visar på ett tydligt sätt slitningen mellan denna och oron för att när som helst kunna skickas iväg.



Pamucina arbetar som fotograf på Malmö museum och galleriet är en del i det dokumentations- och utställningsprojekt som kommunen inlett tillsammans med det kommunala bostadsbolaget MKB och ideella krafter på Seved, bland annat ett antal fotografer.

Utställningen varar till och med den 20/4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar