Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

tisdag 23 juni 2015

Naomi Pilgrim i Malmö

En förkyld Naomi Pilgrim körde en kort spelning på Pildammsteatern i Malmö ikväll, som en del av Sommarscen Malmö.
 












måndag 22 juni 2015

MFF tränar

Tränarduon Åge Hareide och Olof Persson
 Så är då säsongen igång igen för toppklubbarna i herrallsvenskan i fotboll. MFF tränade i eftermiddags och fick förutom fotbollarna hantera både autografskrivning och medieuppvaktning.
Markus Rosenberg
 












 
Guillermo Molins

 

söndag 21 juni 2015

Taraf de Haidouks i Malmö

Taraf de Haidouks, ett band med åldersmässigt mogna romska musiker från Rumänien, rockade loss på ett fullsatt och entusiastiskt Pildammsteatern i Malmö ikväll.



 













 


















tisdag 16 juni 2015

Aziza Brahim på Sommarscen Malmö

Aziza Brahim med band spelade på Pildammsteatern i Malmö ikväll som en del av Sommarscen Malmö.
 

















Brahim kommer från folkgruppen sahrawier i västra Sahara och har genom en tuff uppväxt i flyktingläger fått inspiration till att lyfta fram frågor om frihet och politik i sin musik.
 
 
















Som också svänger ordentligt!






lördag 13 juni 2015

Malmö-milen 2015

För femte gången anordnades Malmö-milen idag, med en bansträckning som förde löparna genom stora delar av centrala Malmö.
 















Värmen plågade många av deltagarna, sänkte hastigheten och medförde att ungefär en tredjedel inte kom i mål, men folklivet kring de ca 6 000 anmälda löparna var omfattande.

Damklassen vanns imponerande av Therese Olin före Josephine Ambjörnsson och Maria Stoltz, medan herrklassen vanns av Henrik Orre före Lars Johansson och Sören Bindrup.

torsdag 11 juni 2015

Copenhagen Photo Festival


Copenhagen Photo Festival pågår till och med söndag och efter en titt på en liten del av det rika utbud som presenteras så får en lyfta fram Kenneth Bamberg (på Galleri KANT) med sina maskulinitetsbilder och Jacob Aue Sobol (på Galleri Naboløs) med bilder från resor till Ryssland, Mongoliet och Kina.

Köpenhamn idag
















Fotoutställning utanför Folketinget

Utanför Folketinget i Köpenhamn pågår just nu utställningen "Lige nu" som högtidlighåller den danska grundlag som stadfästes för exakt 100 år sedan. 


De fem fotografer som bjudits in har haft att arbeta med varsitt tema kring frågan om demokrati (Eldsjälar, Rättigheter, Jämställdhet, Deltagande, Gemenskap) och svenske Kent Klich har med sina bilder av sovande hemlösa fått äran att behandla Rättigheter.


De andra som ställer ut är Maria Fonfara, Lærke Posselt, Charlotte Haslund-Christensen och Sofie Amalie Klougart. 

måndag 8 juni 2015

Invigning av Malmö Live

I torsdags invigdes Malmö Live där hotell, kongresscenter och konserthus i centrum av stan ska dra besökare och turister.
 





Timbuktu uppträdde på utomhusscenen med bland andra Cleo, Magnus Tingsek och El Sistema-projektet, Petter Stordalen (den norske hotellägaren) fick närmast en religiös upplevelse när han beskrev bygget — och det fanns även protester mot vad som, av vissa, ses som ett skrytbygge.