fredag 13 maj 2016

LindängelundMalmö kommuns ambition att utveckla stadens fattigare lågstatusområden med inte bara nybyggnationer utan även större fritids- och parkområden har på senare tid fått sig en ordentlig törn av den kritik som riktats mot projekt Lindängelund.
Ett område dubbelt så stort som stadens största park Pildammsparken planerades och fick sin inledande utformning med terrasser och odlingslotter samt planer för en millenieskog— för att plötsligt göra halt efter anklagelser om korruption och fiffel.
Ett besök i området visar på en stor potential för området med grönytor, kullar, mindre sjöar och dammar.

Här i Malmös södra utkanter, granne med det populära landeriet Katrinetorp, skulle onekligen något spektakulärt kunna skapas.

Men som området ser ut nu är det i stort sett bara det närliggande bostadsområdets invånare som håller det vid liv genom sina odlingslotter — festområde, dammkonstruktioner och omfattande växthusbyggen verkar ha övergivits plötsligt, som om en katastrof drabbat platsen.

Och på sätt och vis är det ju det som inträffat: ekonomiska oegentligheter och anklagelser om korruption har berövat de människor i Malmö med kanske störst behov av förnyelse och framtidstro en plats som kunnat symbolisera detta.

Och kvar står en åtta meter hög obelisk som ingen säger sig veta vem som placerat där och varför. 

1 kommentar:

  1. Du har beskrivit känslan jag fick vid vårt besök på pricken. Det här är en skandal, trots de vackra bilderna.// Annette

    SvaraRadera