lördag 22 oktober 2016

Internationell fotoutställning i Malmö

Fotografiska Föreningen i Malmö (FFiM) genomförde idag sin 16:e internationella fotoutställning (16th Malmö International Exhibition of Photographic Art), denna gång i Scandinavian Photos lokaler nära Värnhemstorget.

Föreningen har ett imponerande kontaktnät och delar ut medaljer från stora globala fotografiska sammanslutningar i flera jurybedömda klasser.

Det var främst de asiatiska fotograferna som visade upp bländande bilder och de dominerade också prislistorna i de olika klasserna.

Tyvärr fanns ingen av pristagarna i Malmö förutom vinnaren av den svenska klassen i den monokroma avdelningen (Lena Malmström är också medlem i Malmöföreningen) — inte ens de från Danmark och antalet deltagare har sjunkit jämfört med tidigare år.
Men som presentatör Nils-Erik Jerlemar påpekade, det finns nu mer än 500 tävlingar att delta i på ett år för hugade fotografer, så den digitala tekniken har inte bara omvandlat själva fotograferandet utan också underlättat möjligheterna att arrangera tävlingar.
Christer Lindberg och Nils-Erik Jerlemar
Lundaprofessorn i socialantropologi Christer Lindberg, medlem i Malmöföreningen, höll även ett föredrag om sin resa till klassiska nordamerikanska indiantrakter som en del av festivalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar