Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

fredag 30 september 2016

Utställning om romernas historia och kultur på Malmö museum

På söndag öppnar en angelägen och välproducerad utställning på Malmö museum, "Vi är romer", en vandringsutställning producerad av Göteborgs stadsmuseum och Forum för levande historia. 

Under dagens pressvisning presenterade bland andra Forums chef Ingrid Lomfors tankarna bakom utställningen och inkluderandet av romska perspektiv på historieskrivningen. 
 
















Utställningsproducent Karsten Bjergfeldt fanns också med och gav värdefull bakgrundsinformation.


Utställningen kommer att finnas kvar på Slottsholmen i ett år. 

lördag 17 september 2016

Demonstration mot frihandelsavtalen TTIP och Ceta

Idag var det omfattande internationella protester mot de förslag till frihandelsavtal mellan USA respektive Knada och EU som går under förkortningarna TTIP och CETA.


I Malmö samlades ett hundratal människor och företrädare för Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Greenpeace för att uttrycka sitt missnöje med dessa avtal.
Protesterna handlar om att avtalen (vars innehåll har hållits väldigt hemliga) ska kunna göra det möjligt för företag att stämma stater på ansenliga summor när företagsledningarna anser att de berövats vinster på grund av lagstiftning, till exempel rörande miljöhänsyn.
De protesterande pekar på att detta undergräver demokratiskt fattade beslut och gör de föreslagna handelsavtalen till ensidiga maktinstrument för speciellt storföretag.
 

fredag 9 september 2016

Nobeltorget nydesignat

Mycket nytt i Malmös stadsmiljö.
Nobeltorget i centrala staden har länge varit bortglömt, trots att det ligger vid den stora genomfartsleden Nobelvägen och har Folkets hus som närmsta granne.



Nu har i alla fall en upprustning skett och den mörka och av buskage halvt dolda ytan öppnats upp med ljus betong.

Om det kommer att bli mer mys än under fredagens öppnande får väl framtiden utvisa, men skejtarna kommer säkert att använda ytorna.








torsdag 8 september 2016

Greenhouse på Augustenborg





















MKB:s ekologiska Greenhouse invigdes idag.
arkitekt Kenji Miyazu
Katrin Stjernfeldt Jammeh

















Inflyttning har pågått sedan årsskiftet, men nu är huset fullt vilket innebar att kommunstyrelsen ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh kunde inviga.
 








Musik, förtäring och en husklättrare förnöjde publiken, som även fick höra arkitekten Kenji Miyazu berätta om de många timmar som han och hans kollegor lagt ner på huset.









söndag 4 september 2016

Skördemarknad på Katrinetorp

På landeriet Katrinetorp i de södra delarna av Malmö var det idag skördemarknad.

Många producenter av livsmedel och blommor bjöd ut varor till försäljning, men det allra intressantaste var att huvudbyggnaden för ovanlighetens skull var öppen.

 



Vackra och intressanta rum från början av 1800-talet inbjöd till fotografering.
 













Inte minst matsalens tak, som blev felmålat och i stället för en uppåtsträvande kupol ger intryck av att välvas ner i rummet.