Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

torsdag 13 februari 2020

Utställningen Antropocen


På lördag öppnar utställningen Antropocen på Teknikens och sjöfartens hus i Malmö. 
Det är en utställning som hämtar sitt namn från förslaget på benämning av planetens nuvarande geologiska epok, där människan är den främsta orsaken till förändring.
Utställningen har tidigare visats i Kanada och Italien och består av stora, detaljrika och i viss mening konstfullt vackra bilder samt videor på bland annat gruvbrytning, urskogsskövling och det sopberg av inte minst plast som vi lämnar efter oss.
Augmentet reality (förstärkt verklighet) används också på några ställen med hjälp av en nedladdningsbar app för att få besökarna att komma än närmare miljöerna och vi får också se hur det såg ut när det hittills största antalet elefantbetar som konfiskerats från tjuvskyttar brändes i Kenya 2016.
Edward Burtynsky (fotograf) och Nicholas de Pencier (som tillsammans med Jennifer Baichwal har filmat) förklarade under dagens pressvisning att deras syfte med bilderna och videorna varit att visa upp konsekvenserna av mänsklig påverkan på planeten, inte bedriva en specifik politisk agitation, och därmed förhoppningsvis få än fler att reflektera över planetens tillstånd.
Utställningen kommer att finnas på Teknikens och sjöfartens hus till och med den 7 juni.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar