Ikväll inleddes arbetet med att ta fram menyn till invigningsfesten av Eurovision Song Contest i maj, en fest som ska äga rum på Malmö Opera.
Den kände Malmö-kocken Tareq Taylor tog hjälp av fyra elever som går på Frans Suell- och Jörgen Kock-gymnasiernas restaurang- och livsmedelsprogram samt fyra kockar på operans restaurang för att under en workshop börja ta fram det som ska serveras till de 1 200 gästerna.
Några ledord användes: Kultur, Storstad, Landsbygd, Svenskt, Regionalt, Traditionellt, Nyskapande och Hållbart. När man sedan gick in mer i detalj på vad dessa ord innebar handlade det mycket om fisk och en smakblandning av sött och surt.
Efter att elever och kockar delats in i tvåpersonslag startade jobbet i köket, med råvaror bestående av allt från renkött till rabarber.
Nu får vi vänta i ett par månader för att få reda på vad det vinnande konceptet innebär.
Snålt att inte du fick smaka när du nu tog så fina bilder. Ser att Tareq minsann har något i munnen på de flesta bilderna. ;-)
SvaraRadera