söndag 29 januari 2017

Fotovernissager i Malmö

Två fotovernissager i Malmö under lördagen, båda med bilder gjorda med analog teknik.

Anna Clarén ställer ut sina bilder med fjärilar som motiv under titeln Under på Galleri Final. Detta är första gången hela denna svit visas.

Clarén förklarar motiv- och stilval med att hon såg det som ett sätt att framställa en tillvaro i kris och övergångstillstånd. Bilderna präglas också av en skärpa och en färgskala som är begränsad men kan blixtra till med en intensiv betoning.

Utställningen varar t o m den 26 februari.


På närliggande Almlof Gallery visas den schweiziske fotografen Christian Coignys foton under titeln Life and Still Life.

Detta en en sparsmakad serie svartvita bilder, stilistiskt välkomponerade och medvetna i sitt motivval.
Många nakna unga kvinnor som en del i en formekvilibristik av högsta klass.

Intressantast är dock bilderna utan avklädda kroppar, där föremål och blommor ges en möjlighet att framträda i all sin ljus- och texturskönhet.
Användandet av analog teknik, silvergelatinprocessen och den utsökta skickligheten i utformandet av motiven på fotopapperet gör denna utställning till ett måste för den som är det minsta intresserad av fotografins möjligheter.

Utställningen pågår t o m den 4 mars.


2 kommentarer:

  1. Två utställningar så nära varandra - givande tillställning i lördags. Men de som gillar fotografi MÅSTE ta sig till Almlöf om jag får styra! Annette

    SvaraRadera