Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

onsdag 13 oktober 2021

Jackie Collins och Malmö Dockteater

 
Strax före jul kommer Malmö Dockteater och Malmö Stadsteater att ge alla älskare av Jackie Collins så kallade tantsnuskböcker en tidig julklapp.
Då kommer nämligen deras produktion av Collins debutroman The world is full of married men att ha premiär, närmare bestämt den 11 december.

scenograf Maja Kall
Idag visades delar av scenografin upp, tillsammans med styckets två skådespelare, Kajsa Ericsson och Erik Olsson.

De kommer att sköta dockfigurernas (givetvis Barbiedockor) rörelser och säga deras repliker, men också finnas med på scenen och stundtals ikläda sig rollfigurernas kläder och peruker (i större storlek så klart). Samtidigt filmar man det som sker på scenen. Intrikat så det förslår!
Dockmakare, översättare och regissör Erik Holmström berättade under dagens pressvisning att han länge närt en dröm om att få göra en dockföreställning med mycket sex. Och eftersom stycket baseras på en Jackie Collins-roman så kommer detta inte att saknas.
Men Holmström och Malmö Stadsteaters chef Kitte Wagner var noga med att påpeka att Collins i sina böcker även hade ett skarpt öga för genusförhållanden och den cyniska maktkamp som, då som nu, pågår i de kretsar som söker uppmärksamhetens ljus. Weinstein-fallet och metoo-rörelsen är en del av denna värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar