Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 15 januari 2023

The Mystery of Banksy

På nya Amiralen i Malmö visas nu drygt 160 verk av den oidentifierade konstnären Banksy.

curator Virginia Jean med en kopia av Banksys elefant från 2006

Eller rätteligen kopior av den konst han skapat i mer än 40 länder de senaste tjugo åren. The Mystery of Banksy kallas utställningen och är en av flera turnerande samlingar av kopior av verken, ingen officiellt godkänd av brittiske Banksy – men inofficiellt godtagna.

kopia av det verk som Banksy lät strimla sönder på en Sothebys-auktion

Avsikten från det tyska produktionsbolaget Cofo Entertainment med den här utställningen har varit att visa upp bredden och engagemanget i Banksys produktion, inte bara bekräfta uppfattningen av honom som en gatumålare. Sex konstnärer har återskapat verken, på ett häpnadsväckande troget sätt.

Banksys sociala engagemang kommer också fram, bland annat genom en modell av hans räddningsfartyg Louise Michel (namngiven efter en fransk anarkist) som plockar upp nödställda flyktingar i Medelhavet. Delar av intäkterna från utställningen skänks till detta Banksy-projekt.

Detta är fjortonde gången som utställningen visas, tidigare huvudsakligen i Tyskland och Österrike, och genom sin bredd och kvalité kan den varmt rekommenderas. Sista dag för besök är den 21 maj 2023.

apor i det brittiska parlamentet

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar