Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

tisdag 22 november 2011

Thale Vangen

På lilla Galleri Ping Pong i Malmö ställer den norskfödda, men Malmöboende, konstnären Thale Vangen ut tolv läsplattor, inhysta i trälådor och stående på smala trefotsben.

På skärmarna syns människor i mycket täta närbilder röra sin ansikten i något som ser ut som både hysteriska skrattparoxysmer och tortyrplågade konvulsioner. Närheten till både ansikten och emotioner gör att verket Erövrarna får en mångtydig betydelse.

Är det människorna på bilderna som erövrar världen genom sina skratt eller blir de tvärtom erövrade av dem som utanför bildramarna påverkar dem så starkt att de inte kan förhålla sig avvaktande neutrala (som några av de avbildade i det längsta försöker göra)?

Invaderade av andra krafter och manipulerade (de facto kittlas de av Vangen) reagerar vi med klicheer som i förstone ser ut som spontana uttryck av glädje, men i förlängningen blir till gestaltningar av en (underhållnings)kultur som löper amok.








Utställningen pågår t o m den 3/12, se den och få en hälsosam dos motmedel till den annalkande julens försök att få oss medvetslösa av mekanisk glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar