Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

lördag 9 juni 2012

Balagan


På Malmö Stadsbibliotek invigdes på lördagen Balagan, en 170 kvadratmeter stor specialdesignad lokal på andra våningen. Den är avsedd att vara ett utrymme för 9- till 12-åringar, det som numera på svenska kallas tweens — alltså de som är i mellanåldern, inte längre mindre barn men ännu inte tonåringar.
Två barnkulturdesigners från utbildningen på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg har skapat rummen i samarbete med elever i årskurs 3 till och med 6 på Mellanheds- och Möllevångsskolorna i Malmö. Avsikten har varit att i en kombination av traditionellt bibliotek, nyare medierum och inomhusversioner av äldre tiders kojor och grönområden skapa en plats där barnens fantasiförmåga och språkliga träning kan stimuleras.

 








 










Stadsbibliotekarie Elsebeth Tank, ordföranden i Malmö kulturnämnd Daniel Sestrajcic och projektledare Andreas Ingefjord inledningstalade (i ett par fall så vuxet att barnen inte kunde vänta utan hellre stojade och tog rummen i anspråk), saft och prinsesstårta serverades och sedan var allt igång med en sådan entusiasm att Balagan (som betyder kaos på hebreiska) nog blir en favoritplats för många av stans ungar.

 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar