Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

onsdag 27 juni 2012

Nytt kongresscenter med konserthus och hotell i Malmö


Så var det då dags att ta det första officiella spadtaget på det stora kombinerade kongress-, konserthus- och hotellbygge i centrala Malmö som i nuläget beräknas bli invigt om tre år.

 








Skanskas Pierre Olofsson, hotellentreprenören Petter Stordalen och ordföranden i Malmö kommunstyrelse Ilmar Reepalu talade sig alla varma för detta jättebygge på 90 000 kvadratmeter och såg samtliga framför sig hur de om några år skulle sitta uppe i hotellets Skybar och se ut över stan.


Mest dramatisk var norske Storhagen, av evenemangets presentatör Trine Grönlund (f ö den enda kvinnan på scenen) skämtsamt kallad Storslagen, vars Clarion-hotell kommer att rymma baren. Han gick t o m ner på knä för att hylla Malmös entreprenörsanda och politiska samarbetsvilja som en förutsättning för att kunna få till stånd ett jätteprojekt som detta.
Något faktiskt spadtag togs inte, däremot uppfördes en komposition för Malmö Symfoniorkesters brasskvintett, de tre talarna, två grävskopor och en grupp street-dansare, skrivet av Jonas Nydesjö.

 





Två av dansarna, Simon Laufer och Fredrik Wentzel i gruppen Simsoak, fortsatte efter detta med en bejublad uppvisning av vad den unga gatukulturen kommer att kunna göra med nybygget om några år i form av rap och breakdance.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar