Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

torsdag 19 juli 2012

Claesgatan återinvigs

Claesgatan i Malmö har länge setts som en tråkig och potentiellt farlig gata, utgående från Möllevångstorget. En anonym asfalterad gata och nerfarterna till ett par underjordiska garage har knappast stimulerat folk att tillbringa sin tid där.
















Inte heller det köpcentrum som anlades blev mycket mer än en förfärligt trist gång.


För att ändra på detta tog Malmö stad för tre år sedan initiativ till att förändra gatan och tillsammans med bland andra Stena fastigheter och organisationen Mitt Möllan presenterade man i dag den nydesignade gatan, som nu är gångfartsområde.
Vilket betyder att fordonstrafiken får lämna företräde till de gående, vilket accentuerades under invigningen då ingen biltrafik släpptes igenom.











Regnet var inte alltför påtagligt när My Gillberg, ordförande i Södra Innerstadens stadsdelsfullmäktige höll sitt korta invigningstal. Samtal och möten människor emellan betonades, sedan begav sig Gillberg till den del av gatan där rockringarna lockade ung som äldre att svänga på höfterna.


























Musik, mat och cirkus kommer att bjudas under eftermiddagen och kvällen — låt oss hoppas att förväntningarna på effekterna av ombyggnaden inte kommer på skam.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar