Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

torsdag 12 juli 2012

Toa-invigning

Så har den stora händelsen inträffat! Den bemannade (heter det så när det huvudsakligen är kvinnor som jobbar där?) toaletten på Gustav Adolfs torg i Malmö har invigts.

I förhandsinformationen har det sagts att det är Malmös första, men initierade har hävdat att det funnits liknande för flera decennier sedan på andra ställen i stan.

Må så vara hur det vill med det, kön var lång i väntan på att den tekniska nämndens politiska ordförande, Anders Rubin, skulle invigningstala och klippa det traditionella bandet.

Under tiden spelade Malmö brandkårs mässingsorkester, vilket ytterligare förstärkte känslan av att stan nu har återknutit till en värld som fanns för ett sekel sedan. Fartränderna från resan in i framtiden med stort kongresscenter och Eurovisionsfinalen behöver säkert en motvikt i de traditionella värden som en bemannad offentlig toalett kan erbjuda.




I vilket fall såg Rubin nöjd ut såväl när han gick in som när han kom ut och efter att ha låtit de mest angelägna storma in kunde även jag konstatera att jo, det blir nog bra det här.
























10 kronor kostar det, en dusch något lite mer — sedan är man redo att möta världen igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar