Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 15 juli 2012

Roller Derby Festival

I helgen har en Roller Derby Festival hållits på Stapelbädden i Malmö.




Där förr fartyg byggdes inom Kockums-bolaget finns här nu ett hus för egna projekt som Cykelköket, verkstaden Fabriken eller handarbetsplatsen Tantverket allt organiserat inom föreningen Stpln.


Utomhus finns en stor skatepark och på denna åkte lag från de nordiska länderna Roller Derby, en sport på rullskridskor som utvecklades i USA på 1930-talet för att i slutet av århundradet försvinna men efter millenieskiftet återuppstå som en tävlingssport, i stor utsträckning för kvinnor.



kommentator








Det som i förstone kan se ut som ett kaos följer egentligen ganska enkla regler: man kör på en oval bana och en i varje lag, en "jammer", skaffar poäng till laget genom att ta sig förbi motståndarna. 




Det byts deltagare friskt eftersom varje "heat" varar max 2 minuter och hela matchen pågår 2 gånger 30 minuter.
Allt övervakas av ett stort antal domare och andra funktionärer.



finnarna förbereder sig







Eftermiddagens final kördes mellan Sverige och Finland och blev en livfull tävling med ett överraskande slut.


Det som inledningsvis såg ut att bli en enkel seger för Sverige, man ledde med 52-26 i halvtid, blev till en mycket spännande uppgörelse i slutet när det finska laget knappade in det stora försprånget.























 






















 














 


När slutsignalen slutligen ljöd visade det sig att det blev oavgjort och i stället för att köra ett avgörande heat beslöts att det oavgjorda resultatet skulle gälla — till de båda lagens uppenbara glädje.


tack till domarna
Under hela helgen pågick även andra aktiviteter och från en scen uppträdde olika band. 

Innan finalen spelade Dipper, ett Skåneband som hållit på i drygt femton år och vars musikaliska hemvist i festivalprogrammet beskrevs som punk/rock/mayhem — och det kan man nog hålla med om.
 




















Särskilt sångaren Joachim Leksell levde ut all möjlig konstnärlig ångest i en stil som började som "hellre än bra", men genom sin ihärdighet på något sätt blev ganska bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar