Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

måndag 20 januari 2014

Anna Brag


Anna Brag arbetar på Malmö högskola med att stimulera studenterna till ett konstnärligt skapande och visar just nu prov på sin egen förmåga inom området i utställningen Trampa vatten på Rostrum i Malmö.

Där lyfter hon både högst seriöst och mer humoristiskt fram vattnets betydelse i våra liv med olika konstnärliga uttrycksmedel.

 








Teckningar, animerad film, Photoshopade foton och modellbyggen visar på hur vi kan föreställa oss alternativa sätt att förhöja livskvalitén med vattnets hjälp.

För Malmös del får vi se hur man skulle kunna bygga vidare kanalsystemet så att fler kan ta del av närheten till denna viktiga aspekt av stan — nästan som ett Nordens Venedig.

Och ett motto från den franske författaren Saint-Exupéry finns presenterat på en av väggarna: ”Det som gör öknen vacker är att någonstans döljs en källa.”

Förankrad i väggarnas teckningar av ett mer realistiskt vardagsliv blir detta till en utopisk tanke värd att presentera för kommunens styrande.

Som en extra förhöjning av livskvalitén hade Anna på sig ett par eleganta skor, inköpta i den berömde arkitekten Rem Koolhaas sons designbutik.

Utställningen finns på Rostrum till och med den 2/2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar