Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

lördag 18 januari 2014

Photobookshow på Vasli Souza


På fotogalleriet Vasli Souza visas nu en utställning av fotoböcker, ihopsamlade inom organisationen Photobookshow.

Projektet startades för ett par år sedan och innebär att producenter av fotoböcker, enskilda eller större firmor och allt däremellan, kan lämna in ett exemplar av en bok de gjort (för evigt eller bara som lån) och de ställs sedan ut på olika ställen i världen.

 







De två grundarna, Kevin Beck och William Sadowski, har byggt en flexibel presentationsyta i form av bord som kan flyttas runt i behov av utrymme för andra aktiviteter under utställningsperioden (idag höll man en workshop).

På Vasli Souza finns nu 77 böcker, men det är fullt möjligt för den som så vill att överlämna ett exemplar av sin egen bok så kanske den ställs ut i kommande utställningar, närmast i tur står Tokyo och organisationens hemstad Brighton.





Spännande är det att se de olika fotoprojekt som lämnat avtryck i form av tryckta verk, alltifrån några sidors häfte eller tidning till stora och tjocka böcker. Det är alldeles uppenbart att fotografering blivit en världsomspännande vardagsaktivitet med en uttrycksbredd som imponerar.



Utställningen håller på till och med den 9/2.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar