Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

torsdag 9 januari 2014

#enjoysweden


Pressvisning idag på Landskrona konsthall av utställningen #enjoysweden, en förlängning av den Instagramtagg som under ett års tid har samlat in mer än 60 000 Sverigebilder.

Utställningen var tyvärr långtifrån färdigbyggd idag (öppnas på lördag), men det gick att se en del av de sammanlagt bilder som den kommer att bestå av. En del av dem visas med hjälp av gammelmediet diabildsprojektor, de flesta finns inramade och upphängda.





De drygt 60 000 bilder som laddades upp kom från hela landet, enda särskiljande draget vad gäller fotograferna var att det var en påtagligt övervägande del kvinnor som bidrog med bilder.




Mycket av bilderna visade landskap i motljus, vatten och bryggor. En hel del fötter har fotograferats, däremot knappt någon ”selfie”.

Initiativtagarna Albin och Oskar Ponnert berättade om varför de satte igång projektet (för att visa på människors intresse för fotografering samt marknadsföra nätsajten med samma namn som just initierats), hur de gjorde ett urval varje månad av de cirka hundra bästa bilderna samt hur en jury sedan valde ut de bästa tjugo — därför sammanlagt 240 bilder under ett år — som den samtidigt producerade boken består av.

Tanken är att bilderna även ska ut på en turné i landet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar