Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

lördag 15 september 2012

Clay Ketter


Clay Ketter är en av de internationellt mest uppmärksammade konstnärer som bor i Sverige.

Hans konst består ofta av material som har de mest vardagliga av ursprung: väggpaneler, dockskåp och köksmoduler blir till fält som närmar sig Piet Mondrians neoplasticism — förutom att de just är präglade av vardagens texturer.

I On Purpose, som hade vernissage idag på Galleri Ping-Pong i Malmö, visas nya verk som delvis kan inordnas i denna tradition men även kan ses som något delvis nytt.

 

Ett av verken har visserligen tydliga drag av fältstrukturen och återuppväcker känslan av planritning som infinner sig när man möter Ketters verk.





Och en sammanföring av två skolplanscher av den mänskliga kroppens uppbyggnad ligger inte så långt från detta, en kartläggning över den organiska funktionaliteten — men med tomma pratbubblor: öpnna att fylla i eller ett tecken på kommunikativ omöjlighet?



Det tredje verket, möjlig att förstå som en husfasad där träd bryter igenom den välstrukturerade och upprepade ytan med det organiskas kraftfulla kaos vidareför Ketters estetiska linje, samtidigt som en böjligare linjeföring kan skönjas.

Ett antal Polaroid-foton kompletterar utställningen, foton där det knappt skönjbara blir än mer märkbart och visar på en inspiration som kan bli intressant att följa i Ketters fortsatta skapande.


Utställningen finns på Galleri Ping-Pong till och med den 6 oktober.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar