Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 30 september 2012

Nya Skånemässan


Skånemässan har under helgen för första gången hållits i MalmöMässans nya byggnad bredvid Malmö Arena i Hyllie. Utbudet av utställare var som vanligt blandat, men uppdelat i några huvudavdelningar.








"Hälsa och skönhet" mötte besökaren med ett stort utbud, alltifrån en ny permanent make-up och kamelullstäcken till massagefåtöljer och tandblekning.

 




 



Avdelningarna för Hemmaliv och Familj & fritid låg lämpligt nog bredvid varandra. Här fanns mycket av det som präglat Skånemässan genom alla år, från köksutrustningar och bubbelbad till tv-erbjudanden och trädgårdsmöbler. 

Även smakfullt designade konstgjorda blommor fann här sin plats— ja till och med en märklig dräkt inplacerad på bilavdelningen kunde skådas: måhända var det kommande modetrend för bilförare.

 




 


En stor del av mässan ägnades åt resor, kanske ett tidens tecken. Det var inte bara en mängd resebolag som hade slagit upp sina färgrika montrar, även presentationerna på den stora scenen och i de två seminarierummen ägnades åt exotiska resmål som södra Afrika, transsibiriska järnvägen och Sydamerika — för att inte glömma björnfotografering i norra Finland. Och nu finns även Snötåget som är en nattförbindelse från Malmö/Göteborg till Vemdalen (från Stockholm går dagtåg).

Men den stora scenen innehöll även annat. Estradören Sigge Cederlund berättade om sina möten med författaren Fritiof Nilsson Piraten och drog sig inte heller för att göra en riktigt bra imitation av Sten Broman. Charlotte Perrelli framförde delar av musikalen "Evita" som nu går på Malmö Opera och modeskaparen Lars Wallin berättade om sina exklusiva kreationer för såväl kungligheter som nöjesvärlden.




 





Det intressantaste inslaget på stora scenen kom nog redan på torsdagseftermiddagen, då konferenciern Jesper Aspegren ledde ett samtal om arbetet med att locka turister till Skåne, bland annat med hjälp av nästa års final i Eurovision Song Contest.   

Samtalets övriga tre deltagare var rörande eniga om att tävlingen var bra för Malmö, Skåne — och Malmö Arena, vars skapare Percy Nilsson sken upp varje gång han fick tillfälle att framhålla vikten av att inte låta Stockholm få alla stora evenemang.

 












Tilläggas ska kanske att besökssiffrorna var en besvikelse för arrangörerna Sydsvenska Mässor & Events AB, bara sammanlagt ca 8 000 besökare i stället för det beräknade dubbla antalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar