Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

torsdag 12 april 2012

Larger Than Life


Det konstnärsdrivna Galleri 21 i Malmö har alltsedan starten för 27 år sedan haft ett ambitiöst utställningsprogram, med många utländska konstnärer från både Norden och andra länder. Ofta är den filosofiska ambitionen hög hos konstnärerna och mestadels finns en konstnärlig konkretion som gör att de högtflygande ambitionerna ges en möjlighet att få en förankring som möjliggör en kommunikation med galleribesökaren.
               
Just nu finns tre konstnärer med sin verksamhet förlagt till det tyskspråkiga Europa representerade på galleriet, med högst varierande grad av abstraktion och konkrethet i sina verk, med samlingsbeteckningen Larger Than Life.

För att ta det filosofiskt texttunga först så presenterar Marcus Steinweg ett antal "mind maps" kring filosofi som konst respektive filosofi och konst, allt mycket influerat av Gilles Deleuze och hans s k schizoanalytiska metod att förstå det vi tenderar att se som fasta enheter (ting eller tankar) som i stället bestående av rörelseenergier och blivande.

Svenska Veronica Brovall har ett mer konkret förhållningssätt till blivandet i sina skulpturer av stål, skruvar, kablar och billack — däremot inte alltid så lättolkat.









Tydligast är schweizaren Thomas Hirschhorn, som i sina kollage av bilder (fästa med tejp på kartongbitar) kontrasterar olika mediebilder: dels modefoton, dels bilder av genom krig sönderslitna människokroppar. Avsikten att kritiskt reflektera över mediegestaltningar av människokroppen blir här brutalt påtaglig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar