Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

fredag 13 april 2012

Niccolas Ceccaldi

På Johan Berggren Gallery i Malmö har de senaste fyra veckorna Summoning, bilder och tredimensionella verk av kanadensaren Niccolas Ceccaldi visats, inte i de traditionella gallerirummen utan i en ateljé i grannkvarteret.

Insvepta i genomskinliga sfärer har Ceccaldi placerat ut bitar av vaxljus i mönster som antyder urgamla rituella rum, sedda ovanifrån som av en guddom (eller ett modernt flygplan).


Vaxbitarna har också funnits till beskådande i tvådimensionella fotografier, vilket skapat en intressant dialog mellan dessa och de tredimensionella sfärer som ger intryck av topografiska modeller och vilka, genom sin konvexa form, inkluderar betraktaren på ett så totalt sätt att denne inte kan undgå att bli en del av konstrummet.

Interaktivitet och medial bearbetning av verklighetens materiella beståndsdelar finns alltså här, som i så mycket av den samtida konsten, som en central del av vad verken kan betyda — som ett hot eller ett löfte, inte minst när det gäller betraktarens medskapande funktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar