Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 15 april 2012

Svante Sjöblom m fl

Lördagskvällen utlovade en intensiv bluesstund på Victoria-teatern i Malmö, en picknickföreställning med den unge bluesgitarristen Svante Sjöblom och sju (!) andra herrar.

Tyvärr blev alla, utom basisten Micke Nilsson, sittande hela kvällen och därmed kom energin från musiken och de rent tekniskt skickliga musikerna att stanna nånstans i knävecken på dem.



Det blev snarast som ett möte en söndagseftermiddag på någon veranda i de amerikanska sydstaterna, där gubbarna sätter sig för att kolla vilka låter de kan gemensamt.

En större kraftfullhet och att Svante tagit tag i konserten och etablerat en röd tråd hade krävts för att konserten skulle ha en chans att stanna kvar i minnet.

Extra synd var att de intressantaste gästerna, de danska Peter Nande (härlig humoristisk och multiinstrumentalistisk bonnläpp) och Tim Lothar, var de som gavs minst utrymme, medan ett par av de andra gästerna, trots många soloinsatser, var bleka.













2 kommentarer:

  1. Anonym17:30

    Ja, något besviken... Lågt engagemang, variationslöst och långa pauser mellan låtarna gjorde att man stundtals blev uttråkad. Harmonica Sam var en positiv överraskning musikaliskt sett och övriga musiker också helt superba men upplevelsen totalt - molasses. Och varför så många mikrofonstativ?.. man kan ju inte se musikerna för hela skogen framför! // Annette

    SvaraRadera