Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

tisdag 13 november 2012

Åsa-Maria Bengtsson


Åsa-Maria Bengtssons utställning på Galleri 21 i Malmö heter Territories och kan ses som olika gestaltningar av de territorier vi mutar in för att försöka hålla kontroll på det kaos som kallas livet. 


 




Men den visar också upp alla de gränsöverskridanden som vi gör, frivilligt eller av tvång. För att upptäcka något nytt och inte stelna eller för att ett territorium tas över av någon mäktigare.

 





Schackspelet som en form av denna territoriekamp finns med på utställningen, liksom spänningsfältet mellan att vara bofast och att ständigt ha packat sina resväskor. 

Bengtsson har också utformat kampen mellan ormgestalten Naga, som bär på människosjälen, och fågeln Garuda i indisk mytologi med en smått humoristisk ton där hopfogade rör blir till rörelsens gestalt.

 





 







Allra bäst på utställningen är skrivbordet som genom en projicering ovanifrån får en ständigt föränderlig yta, något som på ett uppenbart sätt bryter mot dess stabila form och därmed kanske ställer utställningens mest grundläggande fråga: består det som vi tror är absolut och varaktigt egentligen av ständiga förändringar?

Utställningen varar till och med den 2 december.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar