Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 25 november 2012

Jazz med Peter Asplund

Trumpetaren och sångaren Peter Asplund genomförde på lördagskvällen en konsert på Moriskan i Malmö tillsammans med den nyskapade Malmö jazzkör under ledning av Almaz Yebio. Det både svängde och bjöds på mycket mellansnack av Asplund.








Det senare hade han enligt egen utsago lärt sig genom att titta på klipp på YouTube med de stora amerikanska underhållarna. Det var överhuvudtaget mycket prat om standardlåtar och Den Amerikanska Sångboken inför den talrika publiken, i en stämning som närmast går att jämföra med picknickkonserterna på Victoria-teatern (med ungefär samma åldersfördelning, påtagligt högre genomsnittsålder än de flesta andra arrangemang på Moriskan).






























Kanske som en konsekvens blev trivsamheten möjligen lite för mycket betonad, det bet sällan till i låtval och uttryck, trots den uppenbara skickligheten hos de inblandade. Asplund själv fick tillfälle att glänsa såväl i spel som i sång, pianisten Adam Forkelid imponerade med teknisk skicklighet,  medan basisten Hans Andersson och trumslagaren Bengt Stark stod för en utmärkt rytmsektion.

















Den nya jazzkören fungerade huvudsakligen väl och ambitionen är att denna konsert, som arrangerats genom ett samarbete mellan Lunds universitet, Malmö högskola och Körcentrum Syd och utannonserats som ett unikt tillfälle, ska upprepas på en nationell turné. Klart är i alla falla att musikerna var mycket nöjda med samarbetet.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar