Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

fredag 30 november 2012

Malmö Live

Malmö stad och Skanska presenterade i går hur arbetet fortlöper med det stora hotell-, kongress- och konserthuscentret på hamnområdet i centrala Malmö, kallat Malmö Live.

Malmös stadsdirektör Jan-Inge Ahlfridh, Skanskas projektdirektör Staffan Andersson och  projektchefen för det nya konserthuset Lennart Andersson informerade, både inomhus och så småningom utomhus.


Mellan 50-70 personer arbetar just nu med bygget, men i sin mest intensiva fas kommer man att ha cirka 600 personer igång samtidigt. Gjutningen av betongplattan pågår just nu, ett arbete som sker under övrig marknivå vilket gör att det inte är så spektakulärt och intressant för allmänheten. Viktigt är dock att det inte blir för kallt och snöigt i denna fas för då kommer arbetet att fördröjas.

modell av området med konserthus, kongresscenter och hotell




Efter årsskiftet kommer däremot bygget att bli synligare när 17 000 kvadratmeter konserthus, 21 000 kvadratmeter hotell och 8 000 kvadratmeter kongressanläggning börjar dyka upp.


konserthuset idag





Speciella hänsyn har fått tas när det gäller akustiken i konserthuset eftersom Citytunneln ligger bara tio meter längre ner, men projektledningen hävdar att det inte har haft någon betydelse för bygget i stort.


hotellingången

De tre stora offentliga enheterna beräknas stå färdiga sommaren 2015, två bostadshus och en kontorsbyggnad året därpå. Bygget kommer även att påverka gatusträckningarna i området, bland annat blir Neptunigatan genomfarten till Limhamn medan Citadellsvägen avslutas vid centret.






Tilläggas kan att Malmö högskola bygger ett nytt hus på andra sidan Neptunigatan, kallat Niagara, även det med inflytt 2015.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar