Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 25 november 2012

Julsalong i Höllvikens konsthall


Bredvid Vikingamuseet i Foteviken ligger Höllvikens konsthall och där har precis årets Julsalong, den femte i ordningen, öppnats. 13 konstnärer som tidigare under året haft egna utställningar i lokalen fyller alla skrymslen och vrår med sammanlagt ett hundratal verk.




Ägaren Ronny Johnsson har själv med en hel del tavlor, gjorda i akryl på skrovliga ytor, vissa i en intensiv röd ton, andra i en mer dämpad beigegrå färgskala — men hela tiden uttrycksfulla.

Birgitte Söndergaard

Några mer kända namn finns också med. Ardy Strüwer deltar med både litografier och glasskulpturer i sin välbekanta surrealisminspirerade stil, 

 




medan Birgitte Söndergaard har experimenterat med olja på papper i några fina porträtt. Däremot är jag inte så förtjust i Camilla Lundén kvinnofigurer.

 





Sydafrikanskan Tay Dall imponerar med sina rörelse- och färgintensiva dukar, Ulla Göransson förenar en mer europeisk modernism med mer mystiska inslag och ibland (inte alltid, vissa verk hamnar för nära det dekorativa beställningsmåleriet) får Ronny Rodhammar oljan att ge ifrån sig ett mystiskt skimmer,

 




 



alltmedan fotografen Alf P. med hjälp av ett egenhändigt dataprogram har bearbetat sina foton till att bli fantasifulla collage på papper.

 









 
Några skulpturer finns också med och som vanligt stjäl de nästan föreställningen från måleriet. Marita Occellis kvinnofigurer i glas har en stark närvaro trots sin bräcklighet och Kerstin Sehlstedts krukor visar en variation i ytans textur som skapar en väldigt fin rumslighet.

 









Sammantaget en god julsalong med variation men också en sammanhållande linje genom det färgstarka och uttrycksfulla.


Utställningen varar till och med den 22 december.



1 kommentar:

  1. Anonym08:44

    En del av den här konsten är ju redan såld =)men hänger kvar ett tag till. Förutom Birgitte Söndergaard gillade jag Alf P foton. Annette

    SvaraRadera