Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

torsdag 4 oktober 2012

In Camera på Malmö konsthall

Gårdagskvällen bjöd på vernissage på Malmö konsthall av den amerikanska konstnären Liz Magic Lasers senaste verk, en videoinstallation på fem skärmar kallad In Camera. Den ingår i en ny serie av henne som fokuserar på relationen mellan medier och allmänheten.

Den är baserad på Jean-Paul Sartres enaktspjäs Huis Clos (Inför lyckta dörrar) från 1944, men i stället för att ha tre avlidna instängda i ett slutet rum är handlingen förflyttad till den nutida medievärlden. Där försöker ett nyhetsankare, en reporter samt en person i hemmiljö att kommunicera — utan att lyckas särskilt väl.


Karin Hallén spelar reportern
Inspelningen i somras drabbades av en mängd problem, inte minst att skådespelarna tappade kontakten med varandra, men med stor hjälp av Sveriges Television blev detta faktiskt till en förstärkning av dramats tema om kommunikationsblockering (pjäsen innehåller den berömda repliken att "helvetet, det är andra människor").
Anders E Larsson spelar nyhetsankaret



I konsthallens C-sal invid restaurangen kan vi nu se de tre figurerna i sina respektive miljöer på tre olika projiceringar, den uppspelade text som skådespelarna har att agera utifrån samt (utanför salen) kontrollrummet vid inspelningen — fast utan lyckta dörrar däremellan.

Tyvärr fick besökarna denna kväll inte lyssna till den utlovade live-musiken, men den ska man i stället försöka framföra på utställningens sista dag, den 28 oktober.


Konsthallschefen Jacob Fabricius introducerar utställningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar