Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

måndag 22 oktober 2012

Konstmässa på Luftkastellet


En ny Konstmässa såg dagens ljus i Malmö under helgen. I Luftkastellets rymliga lokaler vid Öresundsbrons fäste samsades ett sextiotal konstnärer och gallerister om utrymmet och presenterade en rikhaltig blandning av motiv, tekniker och material.

 





 











Största utrymmet upptog måleriet på duk, med många montrar som tillsammans närmast formade ett elliptiskt promenadstråk — en nyare form av det förra sekelskiftets inomhusarkader. Somligt var riktigt bra, annat var av god kvalité, medan de riktigt svaga utställarna var förvånansvärt få med tanke på att mässan organiserades på ytterst kort tid och att det var först till kvarn som gällde, ingen jurybedömning således. Ambitionen var också att öppna upp och välkomna, inte att utesluta. Få av Malmös mer namnkunniga gallerier deltog dock inte.

 










Lena Mirow







Carin Junert, som tillsammans med sin man sett till att samla utställarna, bidrog själv med några distinkta målningar. Med sig hade hon konstnärsvännerna Lena Mirow, Pia Colan och Camilla Caesar som i somras hade en mycket trevlig gemensam visning i Skanör (i det som en gång var Git Gays sommarstuga).

 
Höllvikens konsthall visade upp flera av de konstnärer som ställt ut där och chefen själv, Ronny Johnsson, presenterade även han upp sitt måleri.









Ett par av de intressantaste montrarna innehöll verk av akvarellisten Johan Ramberg, vars gatuvyer fått en strålande gestaltning genom hans tekniska skicklighet, samt Lisbeth Cedwall, som med sina målningar av kalkade husfasader gav en högst personlig bild av byggnadernas själ.

Ingrid Ohlsson














 



Margareta Lindsjö





 


Fotografen Anita Campbell ska inte glömmas bort i sammanhanget. 

Hennes naturbilder visade på en ypperlig teknik och förmåga till stämningsskapande bildkonst, med motiv från Nya Zeeland till Österlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar