Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

söndag 14 oktober 2012

Sparks


De amerikanska bröderna Ron och Russell Mael slog igenom i början av 1970-talet med popgruppen Sparks. De spelade en hysteriskt rytmisk musik som blandade den rådande glamrocken med den kommande punk/new wave-rörelsens intensitet och tonkaskader, samtidigt som det fanns en hel del av finsnickrande texter och intryck från en europeisk kabarétradition. Sparks hade också stort inflytande på band som Queen i deras mer operainriktade ambitioner, men de har även Morrissey, Björk och Def Leppard som hängivna fans.

När bröderna nu dyker upp i Sverige tio år efter det att det senast begav sig är det bara med Ron på keyboard och Russell på sång och med turnétiteln "Two hands and one mouth (will satisfy you"). 

 








Vid fredagens spelning på Moriskan i Malmö möttes de av en redan från första början jublande publik, beredd att följa dem från hits som This Town Ain't Big Enough for the Both of Us till utdrag från det pågående operaprojektet The Seduction of Ingmar Bergman, gjord i samarbete med Sveriges Radio.























Russells hoppande och falsettsjungande kontrasterades av Rons karaktäristiska stenansikte vid tangentbordet, ett ansikte som bara sprack upp när han i slutet utförde en sprättande dans samt när de småpojksblyga (Ron är 67 år, Russell 64) tackade för det berättigade publikjublet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar